Wij doen jouw aangifte erfbelasting en jij betaalt geen cent teveel!

De meeste mensen krijgen in hun leven wel eens te maken met een aangifte erfbelasting. Het invullen van een aangiftebiljet is op zich niet zo moeilijk. De vraag is wel wat er moet worden ingevuld. Weet je zeker dat je de juiste bedragen weet? Zie je het addertje onder het gras? Zie je de kansen en de mogelijkheden die er zijn?

Wij van erfbelastingplan zijn gespecialiseerd op het gebied van erfrecht en erfbelasting. We houden ons daar dagelijks mee bezig en kennen de kneepjes van het vak.

Als er een testament is waarin keuzes staan die de erfgenamen kunnen maken, adviseren we welke keuze op dat moment het beste is. Daarna gaan we rekenen en stellen de aangifte op, waarbij we er voor zorgen dat er geen cent teveel betaald hoeft te worden.

We maken standaard ook een opstelling  waarin staat wat de verkrijgingen per persoon zijn. Zo is later duidelijk wat de vorderingen van de kinderen zijn als de langstlevende overlijdt. Die vorderingen komen dan belastingvrij bij de kinderen terecht. Bovendien kunnen we die vorderingen vergroten met rente en de belastingvrije meerwaarde van de woning. Op deze manier betaal je nog minder erfbelasting!

Als er een onderneming in de nalatenschap zit, zijn er vaak veel hoge vrijstellingen mogelijk. Wij kennen die als onze broekzak, en zullen daar actief over adviseren.

Wil je met ons over erfrecht en erfbelasting van gedachten wisselen, of hier advies over hebben? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis eerste gesprek.


Voordelen van Erfbelastingplan

Wij kunnen het meestal zo voor je regelen dat je over een kleiner bedrag erfbelasting betaald. Minder dus.

Soms kunnen we het zo voor je regelen dat je bij het overlijden van je partner helemaal geen erfbelasting hoeft te betalen, ook niet over de erfdelen van de kinderen.

We zorgen er sowieso voor dat je zo voordelig mogelijk uit bent, en geen cent teveel betaald.

We nemen de hele zorg bij jou uit handen!

Je verdient de kosten voor het door ons laten maken van de aangifte bijna altijd terug omdat we weten welke mogelijkheden er zijn om de aanslag te verlagen.

Maak een afspraak