Hoe kan je het makkelijkst een testament laten maken?

Samen met Erfbelastingplan gaat dat heel goed. We doorlopen een vast en beproefd traject.

Je krijgt dan een persoonlijk maatwerk testament!

17 jaar

ervaring

Heel veel

tevreden klanten

Onbeperkt

vragen stellen

Bespaar erfbelasting

Er zijn met een testament mogelijkheden om minder of soms zelfs geen erfbelasting te betalen .

Bescherm je vermogen

Er zijn met een testament mogelijkheden om je vermogen en je woning te beschermen.

Nog meer voordeel

Met een testament kunnen er allerlei persoonlijke wensen gerealiseerd worden.

Opleiding

Marc Couteaux is hoog opgeleid in (fiscaal) erfrecht met aanvullende specialistische opleidingen. 

Ervaring

Marc Couteaux heeft veel ervaring en werkt alleen samen met ervaren notarissen.

Zeer complete uitleg

De uitgebreide en zeer professionele uitleg mag uniek genoemd worden. 

Gemak

Gemak dient de mens. Alle info wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd zonder vakjargon.

Leesbaar verslag

Alles dat tijdens het adviesgesprek besproken is, wordt in een leesbaar verslag nogmaals aan je uitgelegd.

Voordelig

De kosten die je maakt zal je uiteindelijk weer eenvoudig terug verdienen. Aantoonbaar.

Een maatwerk testament

Wat kan Erfbelastingplan voor jou betekenen? Voor een testament en een levenstestament moet je naar een notaris. Veel mensen stellen dit uit. Het is immers best een lastige klus om het gesprek met de notaris aan te gaan. Wij werken samen met enkele notariskantoren bij jou in de buurt en hebben een laagdrempelige service ontwikkeld om je terzijde te staan bij de gang naar de notaris, en dat heeft veel voordelen voor je. Om te beginnen geven wij je een gratis 1e adviesgesprek waarin wij in begrijpelijke taal en met behulp van eenvoudige voorbeelden het wettelijke erfrecht uitleggen, wat dat in jouw situatie betekent, en hoe je dat kan verbeteren. Je krijgt direct inzicht over de mogelijkheden, en duidelijkheid over de voordelen van een testament. Daarna kunnen wij je begeleiden met de gang naar de notaris.

Het resultaat is een maatwerk testament, met bepalingen die jij zelf kiest en die voor jou handig zijn. Zowel voor wat betreft jouw keuzes hoe dat je wil dat jouw nalatenschap verdeeld wordt, en voor de bescherming van jouw vermogen tegen de zorg en de belastingdienst.

Pas na afloop van het 1e gratis adviesgesprek, waar we zeker 2 uur voor uittrekken, beslis je of je gebruik wilt maken van onze diensten. Je ontvangt dan van ons een gespreksverslag van het gratis adviesgesprek, dat we, nadat je dit thuis hebt gelezen, samen nog bespreken. In dit 2e adviesgesprek beantwoorden we eventuele vragen over het verslag. Als alles duidelijk is geven we de notaris opdracht om concept aktes op te stellen. Deze aktes worden door ons gecontroleerd en daarna nog met je besproken in een 3e adviesgesprek. Als de concept aktes ook duidelijk zijn, en alles geheel naar jouw wens is, gaan we samen naar de notaris voor het ondertekenen van de aktes. Wij regelen het goed voor je en ontzorgen je volledig.

Hoe gaat het adviestraject?

1e afspraak

De 1e afspraak is vrijblijvend.  In ongeveer 2 uur tijd, en die vliegen voorbij, het is echt heel interessant, legt Marc Couteaux aan je uit welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw testament. Welke bepalingen zijn voor jouw situatie handig om in je testament te hebben staan, en welke juist niet. De uitleg en jouw wensen worden direct vastgelegd. Na afloop van het gesprek heb je de keuze om verder te gaan met het adviestraject. In dat geval ontvang je met een paar dagen een gespreksverslag, dat makkelijk leesbaar is. Het is in normaal leesbaar Nederlands geschreven.

2e afspraak

Tijdens de 2e afspraak, die duurt ongeveer een uurtje, beantwoord Marc Couteaux jouw vragen die er waarschijnlijk zijn naar aanleiding van het verslag. Er kunnen dan ook nog aanpassingen gemaakt worden als er tijdens het lezen van het verslag een andere keuze is gemaakt. De bedoeling is dat na afloop van het gesprek alles duidelijk is. Hebben we meer tijd nodig, dan kan dat ook. Dat kost niets extra. 

Na afloop, en als alles duidelijk is, vragen wij de notaris om concept aktes op te stellen. Die komen dan eerst ter controle naar ons toe, en worden daarna naar jou gezonden.

3e afspraak

Indien gewenst maken we een 3e afspraak om de concepten samen door te nemen. We streven ernaar dat het voor jou volkomen duidelijk is wat er in je eigen testament staat. Pas als dat zo is maken we een afspraak bij de notaris om de aktes te ondertekenen, en officieel te maken.

Naar de notaris

Het bezoek aan de notaris duurt meestal zo`n 3 kwartier. De notaris legt dan nog eens globaal uit wat er in het testament staat. Daarna kunnen de aktes ondertekent worden, en worden ze door de notaris ingeschreven in het centraal testamenten register. Levenstestamenten worden ingeschreven in het centraal levenstestamenten register. Marc Couteaux is ook bij die afspraak aanwezig.

Overtuigd? Maak een afspraak.